Maccheroni alla Salsiccia e Ricotta

Gràcies a en Xavier Güell de weyoose hem tingut l’oportunitat de ser, juntament amb altres coneguts menjadors, Beta Testers a Catalunya de la màxima expressió de la pasta italiana: Afeltra. Teníem clar que calia una recepta que estès a l’alçada de la pasta i vàrem anar a cercar al nostre Ricettario della cucina regionale italiana editat pel Touring Club Italiano… després de reflexionar una estona l’elecció va ser Maccheroni alla Salsiccia e Ricotta. Us deixo la recepta per a 5 persones:

Ingredients

  • 500 g de Maccheroni Afeltra
  • 30 g de mantega
  • 100 g de ceba picada
  • 250g de salciccia de maiale
  • 250 g de tomàquet de llauna sencers i pelats
  • Sal i pebre negre
  • 100 g de ricotta (recuit)
  • 2 fulles d’alfàbrega fresca
  • 4 culleres de parmesà ratllat (microplane)

Procediment

  • Fondre la mantega a foc mig. Afegir la ceba i cuinar fins que estigui tendra i de color morat.
  • Afegir la salciccia di maiale i trencar-la amb una cullera de fusta. Cuinar fins que la salsiccia es dori una mica
  • Incorporar les tomàquets (tallades a bocins grans). Salpebrar i continuar cuinant fins que les tomàquets estiguin reduïdes a la meitat (s’hauran separat de la mantega i del greix de la salsiccia). Retirar i reservar
  • Mentrestant, fer bullir la pasta amb una cullerada de sal.
  • Una mica abans d’estar feta la pasta, col·locar la paella amb la salsa a foc mig, afegir la ricotta i l’alfàbrega barrejant bé.
  • Quan la pasta estigui al dente, barrejar amb la salsa, afegint el formatge ratllat.

Apa… bon profit.

Per cert, a Catalunya és força complicat trobat Salsiccia di Maiale. Una bona alternativa és preparar-la a casa ja que és força senzill. Prepareu 500 g de carn de porc picada, 1 culleradeta de sal, 2 culleradetes de romaní fresc o ½ de romaní sec (molt ben picat), ½ culleradeta d’all picat i 2 cullerades de vi blanc sec. Barrejeu tots els ingredients amb les mans i prepareu una saltxixa amb  paper film i deixar-ho a la nevera durant tota la nit (després es pot fer servir o congelar per enmagatzemar).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s