MentaTics, manies viatjeres convertides en costums

És curiós com, amb el temps, es canvia la manera de viatjar i per tant de veure i gaudir del món. A poc a poc hem passat de visitar els llocs on anàvem a viure’ls, d’anar a visitar un indret a anar a gaudir-lo. Ens hem adonat que els records que és mantenen més vius dels viatges són més les anècdotes, i els fets viscuts que no pas la quantitat de coses visitades. I aquí hem arribat al primer MentaTic: quan anem de viatge a un indret, ciutat, país no cal veure absolutament tot el que ens ofereix el lloc.  Per això és molt més interessant aprofitar algun acte, concert, event esportiu, etc que t’atragui que es doni en aquell lloc per visitar-lo, perquè a més també el viuràs. Anar per Sant Joan a Menorca, al Festival Internacional d’Edimburg, veure la floració de les cireres al Valle del Jerte o passejar per Girona Temps de Flors. I l’experiència és molt més enriquidora si podem anar amb gent de l’ indret, llavors canvia totalment la visió del territori i la seva gent.

Un altre fet que hem constatat és que quan tornem d’un viatge ens agrada conservar un trosset, alguna cosa del lloc on hem estat. Omplir el nostre planeta  de records del Gran Planeta. I aquí el segon MenTatic : ens agrada tornar a casa amb un llibre de cuina típica però que veiem que som capaços d’aplicar -cosa que fa que sovint haguem de donar alguns tombs, un bon cas és l’Avoca Cafe cookbook (Irlanda), un Best Seller d’un escriptor local i un llibre infantil basat en el lloc -no sempre existeix -, per exemple, als Estats Units hi ha una sèrie que es diu Good Night Our World series que als nens els encanta, aquest estiu vam compar El Camino de Santiago de SM editores .

El tercer tic MentaTic és comprar tres tipus de productes. El primer productes gastronòmics locals que ens puguem emportar, sardines de La Conserveira de Lisboa, formatge la Peral a Astúries, Fornatge Fondue a Suïssa, sobrassada i tàperes a Menorca, vi a Còrsega o pasta de la Coop a Itàlia. El segon és artesania local, però ens agrada especialment tot allò que es penja a les parets, plats, tapissos, teles, pintures, etc. I el tercer producte, el més freak, és un imant, el nostre frigorífic ja no se sap del color que és. Aquest és l’únic present que acostumem a portar per la família Menta.


I segur que amb el pas dels anys n’ anirem acumulant més de MentaTics. Doncs ja farem un nou post quan Mamamenta i PapaMenta siguin IaiosMenta .

Anuncis

Un pensament sobre “MentaTics, manies viatjeres convertides en costums

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s