Restaurant El Gínjol – Principat d’Andorra

Ahir dia 6 de desembre amb mamamenta vàrem anar a sopar a el Restaurant El Gínjol. Ja de sortida us he de dir que va ser una gran experiència. Un restaurant petit de nou taules i de com a molt 36 serveis, que serveixen un sol torn (i per tant no hi ha cap presa per aixecar-se) en que els propietaris estan al capdavant (ell a la cuina i ella a la sala), amb una il·luminació indirecta molt agradable i que permet que cadascuna de les taules estigui en un núvol i no es vegi influenciada per la taula del costat.

A la seva targeta de presentació, a més d’explicar-nos que és un gínjol, ens prometent que “(el gínjol és) Originari d’Egipte, és sinònim d’entusiasme, vibració, sabor, intensitat… com un bon àpat que estimula les emocions i els sentits”. I és cert, l’experiència gastronòmica va ser més que satisfactòria.

La carta és complerta amb mitja dotzena d’aperitius i una dotzena de primers. Per segons tenim carns i peixos a parts iguals i s’inclou un peix segons mercat. La carta de vins força limitada però molt correcta, obvia els caves i xampanys a parts iguals. Tot i això, una gran alegria per començar la nit, aprofitant que tenien una de les 2500 ampolles de Terroja 2006 de Caves Castellroig que varen servir a temperatura perfecta amb copes Riedel.

Els aperitius, un de fred i un de calent, varen ser Tabulé de Bulgur amb esqueixada de bacallà i Caputxino de crema de xampinyons amb xarop d’auró al romaní. En ambdós casos una combinació perfecta. En aquest punt una única observació: si aneu amb presa, El Gínjol no és el vostre restaurant. Entre els aperitius i els primers va passar una mica més del temps que és raonable un cop s’ha iniciat el servei, però què coi estàvem de celebració, així que cap problema!!.

A continuació vàrem anar a la part important de l’homenatge. Aquest cop mamamenta és va decantar de primer per una Amanida de gambes i de segon unes Vieires de Bretanya saltades amb pernil ibèric en una base de patates confitades amb oli. Per començar jo vaig escollir un Steak Tartar de filet de bou amb amanida de rúcula i poma Granny Smith seguit d’Espatlla de xai al forn (a baixa temperatura) amb olivada d’oliva d’Aragó. Si hagués de dir alguna cosa, tot i que em van demanar com volia l’steak tartar, vaig trobar a faltar que me’l deixessin tastar ja que l’hagués preferit un pèl més fort. Per part seva, mamamenta continua amb la seva creuada personal: si s’ha de posar panís torrat en una amanida feu servir Mister Corn de Grefusa, la resta de marques s’estoven ràpidament.

Després del festival, i abans de marxar cap a casa, vàrem atacar els postres per separat… per acabar mamamenta menjant-se la meitat dels meus formatges. Així, “varem compartir” 😉 una Amanida de fruites amb sorbet de mojito i una Taula de formatges del Pirineu. Un cop liquidat el servei de postres porten, sense demanar-ho, uns pastissets amb el cafè i t’ofereixen “digestius” per finalitzar.

En resum, El Gínjol és un restaurant excel·lent que, segons diuen, és una aposta segura i que molts consideren el millor restaurant d’Andorra. Jo hi tornaré.


Restaurant El Gínjol

C/Unió 11 Baixos, AD700

Escaldes-Engordany

T. 376836716 | ginjol@andorra.ad

Preu sopar: 130€

Anuncis

2 pensaments sobre “Restaurant El Gínjol – Principat d’Andorra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s