Pomodoro Secco amb all, orenga i vinagre de mòdena, el complement perfecte

  Ja fa molts anys que faig aquesta recepta, concretament des que la meva amiga Cutxi va marxar a viure a Florència, me’ls va començar a portar, em va dir una recepta per fer-los i jo la vaig adaptar. Ara ja no, però durant alguns anys no era fàcil trobar els tomàquets secs italians (si pot ser sicilians) i eren una delicadesa que feien les delicies dels convidats a cals MenTa. Ara ja es poden trobar a moltes botigues gourmet, colmados o supers especialitzats.

Els tomàquets secs hidratats amb aigua i vinagre de mòdena i posats en conserva amb oli, all i orenga són un complement perfecte per molts aperitius i plats.

Ingredients:

Pomodro secco, all, orenga sec, vinagre de mòdena i oli d’oliva verge

Procediment:

es posa una olla amb aigua a bullir i llavors se li tiren de 3 a 4 cullerades soperes de vinagre de mòdena. S’aboquen els tomàquets secs i es deixen 3-4 minuts. S’escorren els tomàquets i es sequen damunt paper de cuina. Es posen en capes dins de pots intercalats amb all picat i orenga. Quan el pot està ple, s’omple d’oli per la conserva. Es tapa i es deixa uns deu dies abans de menjar.

Algunes recomanacions per utilitzar aquesta semi-conserva:

– Damunt unes torradetes de pa, com aperitiu

– A una amanida de diferents enciams i olives negres d’aragó

– Per la farsa de la pasta seca curta (com els penne o orecchiette, molts bons de la marca De Cecco o Afeltra)  amb olivada, bitxo i pa rallat

Una recepta molt senzilla, versàtil i mediterrània

i si algú sap alguna altra manera de fer-los que no ho dubti, que ampliarem encantats la llista

bon profit!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

2 pensaments sobre “Pomodoro Secco amb all, orenga i vinagre de mòdena, el complement perfecte

    1. Hola!

      Prenc nota de la recepta!

      Quan he estat a Italia els he comprat directament en conserva. Bé, una manera que a mi m’encanta de menjar és tal i com heu dit a sobre d’una torradeta de pa, i hi afegim una anxova… boníssim!

      Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s